Кои сме ние?
Нашият опит

3К АД е компания, работеща в сферата на енергетиката и околната среда вече над 15 години. Във фирмата работят висококвалифицирани и мотивирани специалисти в различни направления – инженери, икономисти, доктор на техническите науки. По този начин ние се стремим към удовлетворяване на изискванията на нашите партньори и клиенти.

Основни направления са автономното и аварийно захранване чрез фотоволтаични системи за директно свързване към енергийната мрежа, както и изграждането на локални децентрализирани системи – така наречените „умни“ мрежи.

3К АД има дългогодишен опит в сферата на напояването чрез соларни помпени системи, както и в създаването на децентрализирани системи за пречистване на отпадни води.

Предлагаме услуги, свързани с проектирането, доставката и цялостното изграждане на фотоволтаични системи за производство на електроенергия, както и комплексни инженерни решения за специфични обекти.

Нашите дейности
 • Соларна енергия

  Фотоволтаични системи за директно свързване към енергийната мрежа, както и изграждането на локални децентрализирани системи – така наречените „умни“ мрежи в партньорство с Victron Energy B.V. и IBC SOLAR AG.

 • Помпени системи

  Соларни помпени системи, за водоснабдяване на бита, индустрията и селското стопанство, като използват енергията на слънцето и я акумулират във вид на вода. Произведени от немската фирма LORENTZ Gmbh.

 • Пречистване на отпадни води

  Високоефективни децентрализирани пречистрвателни станции за отпадни води, произведени от американската компания Bio-Microbics Inc., дългогодишен лидер в областта.

 • Обучение

  Център за професионално обучение, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение, който е ориентиран към подготовката на кадри в областта на електротехниката и възобновяемите енергийни източници.

 • Лицензи и сертификати

  Сертификация по стандартите ISO 9001:2008, и ISO 14001:2004. Членство в Камарата на строителите и съучредителство на Черноморския енергиен клъстър. 3К АД притежава две свидетелства за промишлен дизайн, издадени от Патентно ведомство на Република България – за автономен осветител и за следяща система за насочване на фотоволтаични модули.

История

2005 година

Преди 2005 година  изпълнява съвместни проекти с водещи компании за управление и контрол на енергийни обекти. Реализира и първия за България пилотен проект за пренос на данни по енергийната мрежа в реална среда – хотел в гр. Варна.
От 2005 година започва и работата на компанията в сферата на фотоволтаичните технологии и официално става партньор на IBC SOLAR AG за България.

2007 - 2010 година

През 2007 година3К АД става изключителен представител за България на Bio-Microbics Inc. – производители на иновативни решения за пречистване на отпадъчни води.
През 2009 година 3К АД получава и номинация за бизнес откритие на годината от Варненска бизнес академия – за нови продукти, отбелязали пазарен връх като качество и полезност за потребителите.
През 2010 година 3К става и официален дистрибутор на продуктите на немската фирма Brent Lorentz – производители на соларни помпени системи.

2011 - 2012 година

През 2011 година на Международния технически панаир в гр. Пловдив, 3К АД получава Златен медал за патентованата си едноосно-следяща стойка за фотоволтаични панели АстроTрак, с която през 2012 година инсталира най-голямата следяща фотоволтаична централа в България. По-късно същата година (2012) получава златен медал за соларните помпени системи Lorentz.

2012 - 2013 година

През 2012 година е създаден Центърът за професионално обучение, чиято основна дейност е провеждането на квалификационни курсове за техници и монтьори на енергийни съоръжения и инсталации. До 2013 година 3К АД изгражда над 50 различни фотоволтаични централи на територията на България. Включително първите покривни централи в гр. Пазарджик, Кърджали, Варна и много други малки населени места в страната.
А инсталираните пречиствателни станции са вече над 20 в цялата страна и обслужват надеждно хотели, общини и семейни къщи.

2013 - 2014

През 2014 година изградихме първата изцяло независима от електрическата мрежа офис-сграда, където към момента се помещава и нашата мострена зала „Център за енергийни решения“. През същата година 3К АД стартира успешно сътрудничество с Грийнпийс България, което продължава и до днес. Някои от емблематичните ни съвместни проекти са: „Изложение на ВЕИ, Морска гара – Варна“; проект „Морски слънчогледи“ – плажни чадъри, снабдени със соларни зарядни устройства, както и изграждане на напълно автономна система награване на топла вода чрез фотоволтаици на хижа „Тъжа“ в Стара планина.

2015 - 2017

През пролетта на 2015, представихме второ поколение контролер ThermoSol за затопляне на вода  чрез фотоволтаични панели, а през 2016 след производството на първите две негови серии, монтирахме десетки системи в цялата страна. През 2017 започнахме разработка на трета версия на контролера която ще представим през пролетта на 2019 година.

2017 - днес

Заедно с Thermosol K3 започнахме и разработка на зарядна колонка за електрически автомобили, управлявана чрез мобилно приложение. Представянето на колонката направихме есента на 2018 г., а първата и серия, ще излезе за продажба през 2019 г.

Към днешна дата екипът на 3К АД, е съсредоточил усилията си към световните тенденции, а именно малки децентрализирани системи за производство на електричество, иновативни технологии и не на последно място системи за съхранение на енергия в сътрудничество със световния лидер TESVOLT.

Нашите партньори
Как работим?

Качество

3К АД предлага на своите клиенти високоефективни решения и продукти във всичките си сфери на работа. Партньорството ни с утвърдени световни лидери Ви гарантира, висока ефективност и дългогодишна безпроблемна експлоатация на всички системи и продукти предлагани в НАШИЯ МАГАЗИН.

Коректност

За нас важното е, че историята на фирмата ни е история за хората. Ние сме хора, обичащи природата и света около на. Всеки ден се сблъскваме с вредите от начина ни на живот. Затова е толкова силен и стремежът ни да предложим на клиентите си най-добрите съвременни технологии, с които вярваме, че можем да запазим света такъв, какъвто го познаваме.

Креативност

Всички съвременни технологии, които биха оптимизирали начина на използване на ресурсите, (природни и технологични) с които разполагаме, ще помогнат за подобряването на живота ни и околната среда. За това търсим, разработваме и предлагаме най-актуалните решения за бита, ежедневието и градската инфраструктура.