Соларните помпи – автономни, надеждни, мобилни


                   Соларни помпи

lorentz_partner_5051279204_468x60_en
Средно всеки двама души на планетата ни нямат достъп до чиста вода. Без нея прогресът и развитието са невъзможни. Но дори когато водата е оскъдна, слънчевата енергия може да бъде използвана за снабдяване с вода там, където е нужна. Автономните фотоволтаични помпени системи са надежден и изцяло самостоятелен източник на енергия за водоснабдяване на изгодна цена – без захранвани с гориво генератори, акумулаторни системи или дълги преносни мрежи. Соларните помпени системи не се нуждаят от гориво, затова преносът е изгоден, а поддръжката им – минимална.
„3К“ АД – гр. Варна е официален представител за територията на България на немската фирма LORENTZ Gmbh, която е с 30-годишен опит в производството на соларни помпени системи. Соларните помпи са надежден и изцяло автономен източник на енергия за водоснабдяване на достъпна цена. Разходите за тяхната експлоатация са сведени до минимум, тъй като „се захранват“ от слънчевата енергия. Няма генератори с гориво, акумулаторни системи или дълги преносни мрежи. Соларните помпи са изключително атрактивна алтернатива на дизеловите помпи и поддържат безпроблемно земеделските култури, докато разходите за напояване при използването на дизелови помпи се покачват ежегодно с 10 %. Най-същественото им предимство е, че са проектирани за водоснабдяване и поливане на земеделски площи без да предизвикват замърсяване на околната среда. Соларните помпи за вода могат успешно да бъдат използвани за напояване на овощни градини, оранжерии, насаждения с различни видове плодове и зеленчуци. Гъвкавостта на соларните помпи дава възможност цялата система да бъде монтирана много близо до източника на вода или дори да плава в напоителните канали. По този начин се увеличава ефективността и намаляват загубите от просмукване и оттичане.

 Предлагаме широка гама от цялостни системи за напояване с капацитети от 1 до 300 куб. метра на ден и дълбочина на сондажите до 350 м, както и непотопяеми помпи с различни големини. Соларните системи за напояване са проектирани и произведени изцяло с висококачествени материали от неръждаема стомана и са практически безшумни.

 

 

Соларните помпени системи, предлагани от фирма „3К“ АД, са носител на Златен медал от Международен технически панаир Пловдив – 2012 г., където за пръв път бяха представени на българския пазар.

 

 

 

 

 

Схема на свързване на соларни помпи

Графика за свързване на соларни помпи

Повече информация за соларните помпени системи за бита, селското стопанство и индустрия ще намерите в специално изготвените технически брошури, които можете да разгледате в раздел “Продукти”.

Можете да изтеглите пълния продуктов каталог на помпените системи на Lorentz.logo_lorentz