Соларните системи за ток за кемпери и каравани Ви предлагат комфорт и достъп до електричество навсякъде и по всяко време.


Какви са предимствата на соларните панели за каравани и кемпери?

Тези системи са с висока устойчивост на атмосферни влияния. Системи с различна мощност, съдържащи всичко необходимо за безупречно функциониране във всякакви условия.

  • Голям диапазон от мощности спрямо Вашите нужди
  • Високоефективни системи с дълъг живот
  • Устойчиви на атмосферни влияния с високо ниво на защита

Малки автономни фотоволтаични системи, създадени за лесна и ефективна експлоатация при каравани и кемпери. 


Елементи на фотоволтаични системи за каравани и кемпери

Самостоятелните, несвързани с електрическата мрежа енергодоставящи системи се състоя от следните компоненти: 

Фотоволтаични панели

Слънчевите панели генерират електричество за Вас докато пътувате с кемпер или каравана.

Соларен контролер

Соларните зарядни, се грижат за дългия живот на Вашия акумулаторен блок.

Акумулатор

Акумулаторите съхраняват произведената от фотоволтаиците електроенергия.

Соларен инвертор *

Ако искате да използвате електроуреди, които работят на 230V, Ви е необходим инвертор. Това не е задължителен елемент за соларна система за каравана или кемпер.


Какво представляват соларните системи за каравани и кемпери?

В последните години все повече се увеличават хората, които искат да почиват на места далеч от градския шум и забързаното ежедневие. Караваната и кемерът дават възможност за бягство не само от града но и от големите курорти. В повечето случаи, обаче,  тези диви места нямат достъп до електрическата мрежа. 

Соларните системи проектирани за каравани и кемпери, дават възможност да се възползвате от всички онези съвременни удобства с които сме свикнали, дори на най-отдалеченото и диво място. Фотоволтаичните системи  за каравани и кемпери, могат да захранят хладилници, телефони, осветление, лаптопи и др. Тези инсталации могат да захранват, както електроуреди на 12V, така и такива на 230V. Елементите на тази система определят и нейната функционалност, ако в нея се предвиди соларен инвертор то тя ще може да работи с конвенционални електроуреди със стандартно захранване на 230V.