Единствената българска компания, работеща с американска фирма от високо ниво с над 30 години опит в производството на иновативни решения за пречистване на отпадни води.


Какви са предимствата на пречиствателните станции Bio-Microbics?

Продуктите на Bio-Microbics се използват успешно от години в общински, индустриални, морски, търговски и битови обекти.

 • Решения за децантрализирани домове и бизнес имоти
 • Гъвкави, лесни за инсталация, доказано безопасни и надеждни
 • Уникални, ефективни и икономични
 • С грижа за околната среда

Къде може да се използват?

Революционни методи за справяне с обработката на отпадъчни води на места, където инфраструктура и дренаж не са налични.

 • Домакинства
 • Места за настаняване
 • Жилищни комплекси
 • Заведения за хранене

Какво представляват пречиствателните станции Bio-Microbics?

3К АД има удоволствието да Ви представи продуктите на Bio-Microbics. В края на 2007 година, нашата компания бе избрана за официален дистрибутор на Bio-Microbics за България. Гарантирайки Ви бързо и качествено обслужване, се надяваме, че заедно ще можем  да задоволим Вашите изисквания.

Bio-MICROBICS произвежда иновативни, модерни системи за отпадни води, алтернативни продукти за септичните системи, както и системи за събиране на дъждовна вода, които предоставят уникални решения за децентрализирани домове, малки затворени комплекси и бизнес имоти по света. Ние, екипът на и Bio-Microbics вярваме, че иновативното използване на основни компоненти, които са универсално приложими и се основават на доказани технологични принципи, е важна част от бъдещето на планетата.

Продуктовата гама на Bio-Microbics включва пречиствателни станции, децентрализирани системи за пренос и пречистване на отпадни води, оборудване за преработка на дъждовни води, филтриращи системи, мазноуловители за публични обекти и други системи за пречистването на индустриални и битови отпадни води. Продуктите на Bio-Microbics се използват успешно от години в общински, индустриални, морски, търговски и битови приложения.

Децентрализираните пречиствателни системи са предварително проектирани системи, използвани за събиране, третиране и разпръскване (или повторно използване) на отпадъчните води в или близо до точката (на мястото) на образуването на отпадъците

Често, под Малки системи се разбира използването им предимно в домовете, а по-големите децентрализирани системи за отпадни води са идеални за скупчени подразделения (квартали), изолирани общности (села), бизнес имоти (ресторанти и курорти), индустриални обекти, институционални заведения (болници), или морски плавателни съдове (офшорните платформи също са включени сред видовете практики за третиране използване).

Тези “алтернативни системи за отпадни води” намаляват замърсяването на подземните води чрез разлагане на органичните отпадъци и по-ефективно премахване на хранителни вещества.

С конвенционалните септични системи, само 10% – 40% от пречистването действително се случва в резервоара. Усъвършенстваните системи за пречистване на отпадъчни води, като нашите FAST® системи, правят 90% -95% от пречистването, преди заустването им в околната среда. Процесът на естественото пречистване на тези модерни системи използват фиксиран, интегриран подход към естественото намаляване на замърсителите, попадащи във водни потоци и подземни води. Ето защо, не е проблем за тези системи да се използват в непосредствена близост до източник на подземните води.

Bio-MICROBICS предлага висококачествени продукти за децентрализирани терени с икономично и ефективно пречистване на отпадните води и дъждовни системи осигуряващи чиста вода и чиста околна среда за бъдещите поколения.Bio-MICROBICS е посветена на осигуряването на цялостни решения за пречистване на отпадни води. Нашите системи са проектирани и конструирани с устойчивост и потребителска практичност.

В челните редици на устойчивата и чиста технология, Bio-MICROBICS системите отговарят на най-високите в световен мащаб стандарти за изпълнението и безопасността при пречистване на вода, отпадни води, дъждовна вода, и повече! Bio-MICROBICS е разработила редица иновативни продукти, някои от които са революционни методи за справяне с обработката на отпадъчни води на места, където инфраструктура и дренаж не са налични.


Защо да изберете FAST®?

Нашите FAST® системи за пречистване на вода са предварително проектирани, готови решения за децентрализирано третиране на 500 до 160,000+ Гал (.5-600 m3 / г) отпадъчни води на ден. Системите FAST® използват фиксирана технология на третиране (FITT®) осигуряваща стабилна, последователна обработка, която използва всички предимства на иновативната технология на пречистване на води, с ниски оперативни разходи и поддръжка.

Макар, че и FAST® системите и конвенционалните системи за третиране с активни утайки непрекъснато смесват отпадъците, това е мястото, където приликите спират. Бактериите, които акостират на медиите FAST® образуват различен слой от анаеробни микроби и повърхностни аеробни микроби с факултативни бактерии по средата.

6 причини да изберете Bio-MICROBICS FAST® System

 1. Държи на околната среда
 2. 100% потапяне
 3. Ниска поддръжка
 4. Стабилност
 5. Намаляване на азота
 6. Високо ниво на ефективност

Bio–Microbics, Inc. е основана през 1996 година в Канзас сити за производство на икономични, екологични FASTсистеми за преработка на отпадъчни и дъждовни води за жилищни нужди и нуждите на леката промишленост, включващи търговски и битови обекти. Съвременната технология зад FAST системите е оригинално развита от Smith&Loveless, световен лидер в проектирането и производството на оборудване за пречистване на отпадъчни води, от 1946 година. Като дъщерна компания, Bio-Microbics продължава да развива техните продукти, като добавя и други преработващи механизми, компоненти и аксесоари. В подкрепа на гореизложеното, през 2008 г. (публикувано 05.08.2009 г) получава наградата за Бизнес Постижение на Environmental Business Journal (EBJ). В журнала се отличават изтъкнати фирми в екологичната индустрия. Тази програма за ежегодно награждаване изтъква силното финансово представяне и развитие на фирмите, а също така и специфичните проекти, които са важни за развитието на индустрията за опазване на околната среда. Наградата е връчена за технологията Membrane BioReactor(BioBarrier), която е специално разработена за жилищни нужди и малки индустрии.

1. Държи на околната среда

FAST® бързо да се адаптира към условията на натоварване, с много малка загуба на бактерии в отпадните води. Аеробните микроби на повърхността ще се отлепят и умрат, а Факултативните бактерии, веднъж изложени на въздух бързо чрез аеробна респирация ще разграждат входящите органични. Със добро проветряване и завръщането на остатъчната утайка в обращение, системата за FAST® избягва прекомерни условия за растеж на биомасата (запушване), които могат да опустошат някои от технологиите за пречистване

2. 100% потапяне

100% потопяемата FAST® системата създава оптимален контакт между постъпващите отпадъци, свободния кислород, и биомасата. Това позволява на системите FAST® да сведат до минимум замърсяването.

3. Ниска поддръжка

Дизайнът на FAST® създава няколко предимства за поддръжка, в сравнение с други системи: Системата FAST® използва дистанционно монтиран регенеративен вентилатор (до 100 метра разстояние), който изсмуква мръсния въздух и има много по-дълъг живот от линейните компресори. В допълнение, системата не се нуждае от обслужване на части в резервоара за пречистване.

4. Стабилност

Чрез оптимизиране на биологичната среда, както и прилагане на опростени инженерни принципи, системите за Bio-MICROBICS FAST® са премахнали много от неприятностите, които се появяват при други пречиствателни станции.

FAST произвежда утайка с висока плътност (> 2% твърди вещества), съответно заема по-малък обем в съда за преработка. Тази по-висока плътност на утайките значително намалява времето между утаечните поглъщания.

5. Намаляване на азота

Процесите на нитрификация и денитрификация са много по-лесни с MicroFAST технологията (до 70% общо намаление на азот), следвана от NitriFAST® серията, даваща по-висок процент на нитрификацията. Потапящата FAST® система осигурява идеална среда за голяма част от аеробните микроорганизми в газобетона, а самопочистващата камера за смилане на замърсителите в биореактора пречиства отпадъчните води, в резултат от което те са без мирис и с високо качество. Големите обеми от биомаса, в съчетание с по-дълъг живот на утайката, смекчава въздействието на ниските температури, като по-нататък се дава възможност за по-пълна нитрификация на нивата на амоняк.

6. Високо ниво на ефективност

MicroFAST® осигуряват много високи нива на ефективност (средно 95% БПК5). Оборудван с SFR® (Sequencing Fixed Reactor) функция, която добавя гъвкавост на биологична система, като дава възможност да бъде персонализирана, за да помогне за намаляването на цената на използваната електроенергия. FAST® системите отговарят на регулаторните изисквания в цял свят. FAST® системи могат да бъдат поръчани, експедирани, инсталирани и пуснати в експлоатация в рамките на няколко седмици.